Србија

СТРАВА И УЖАС У МИТРОВИЦИ: Марко убио брата близанца и оца

Тешка породична трагедија и злочин у овдашњој угледној и поштованој породици Биговић, потресли су рано ујутрос Северну Митровицу.

Нешто пре шест сати полиција је у згради у Улици краља Петра у центру Северне Митровице ухапсила Марка Биговића (29) због сумње да је нешто раније, највероватније ножем, на месту убио свог брата близанца Уроша (29) и тешко ранио оца Милана Биговића познатог адвоката у овом граду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, тешко рањени Милан пребачен је у Клиничко болнички центар у Северној Митровици где су лекари више од сат времена безуспешно покушавали реанимацију, односно да му спасу живот. Дежурни хирург у КБЦ Северна Митровица, др Гојко Игрутиновић, изјавио је новинарима да је старији мушкарац довезен у болницу у стању шока, да је имао повреде јетре, желуца и панкреаса нанете оштрим предметом, али да је, на жалост, преминуо у операционој сали. Тела двојице убијених током дана пребачена су на обдукцију која ће бити обављена у Приштини.

Портпарол Косовске полицијске службе за регион Север Бранислав Радовић за Курир је потврдио да је полиција у петак око шест ујутру добила информацију о догађају, да је убрзо затим ухапшен осумњичени за убиство а да су убијени У. Б. (29) брат, и М. Б. отац осумњиченог за убиства.

– Сумња се да је убиство почињено хладним оружјем, ради се о породичном сукобу а мотив ће утврдити полиција – рекао нам је Радовић.

Колико се зна, сведока злочина сем двојице браће близанаца и њиховог оца нема. Данас није било могуће утврдити шта је могући мотив двоструког убиства као ни како се догодило да је оно почињено у раним јутарњим часовима, нешто пре шест сати ујутру.

Наводно, осумњичени је најпре ножем напао и избо оца, а Урош је страдао док је покушавао да помогне тешко рањеном оцу. По незваничним сазнањима Курира, осумњичени Марко ухапшен је на лицу места, у стану у коме се и догодило двоструко убиство. Наводно, кад су полицајци ушли у стан, унутра су затекли осумњиченог како плаче.

Оно што се могло сазнати јесте да су родитељи двојице браће близанаца одавно разведени, да је један од синова, наводно, живео са оцем а други са мајком.

Иначе, убијени Милан Биговић угледни је и познати адвокат на северу Косова и Метохије. Пре око годину дана, пошто је отишао у пензију посеветио се адвокатури а заступао је и оштећене у судском процесу који се пред Вишим судом у Приштини води у случају убиства Оливера Ивановића. Пре одласка у пензију, Биговић је био виши јавни тужилац у Косовској Митровици а неко време и руководилац Одељења Апелационог суда у овом граду.

За убијеног Милана у Северној Митровицу су се могле чути само речи хвале. Његови познаници и комшије кажу да је био више него изванредан човек, увек спреман да помогне. Неки од мештана рекли су нам и да су познавали браћу близанце Марка и Уроша.

По овим информацијама, обојица су правници по струци, запослени у институцијама у Северној Митровици.

Извор: Курир.рс/З.Ш.