Русија

Свет у страху! АКО ПУТИН ЛАНСИРА САТАНУ, БРИТАНЦИ ЋЕ АКТИВИРАТИ ТРИДЕНТ?

Руска државна телевизија недавно је запретила Британији да би руски председник Владимир Путин могао да је претвори у „радиоактивну пустињу“ због жестоке подршке Украјини кроз слање оружја и војне опреме.

У емисији водитељ је такође показао како би најновија нуклеарна ракета Кремља Сатана 2 да могла да уништи Британију, преноси британски Сан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упозорење долази када је Кремљ указао на изгледе за разорне војне ударе на Британију због њеног договора о снабдевању оружјем Украјини.

Про-Путинови ТВ стручњаци су раније претили употребом ракете РС-28 Сармат говорећи о њеној способности да избрише Енглеску са мапе.

Недавно је руски новинар Дмитриј Кисељев рекао да Велика Британија може бити уништена једном руском ракетом Сатан-2.

Он је објаснио да би ракета могла да изазове цунами висок 500 метара, а онда ће „Британија завршити на дну мора“.

Али као одговор на оптужбе, бивши британски официр, контраадмирал Крис Пери, рекао је да не верује у те претње.

-Није ме то уплашило јер још нисам видео како то оружје ради. Нико га још није видео. То је ‘фантазијско оружје’, веома слично оном којим нам је Хитлер претио на крају Другог светског рата, рекао је Пери.

Пери је додао да Русија очајнички жели да има статус „цивилизоване нације“ какав има Уједињено Краљевство, али им то не полази за руком.

-Па онда он прети стварима за које знају да никада неће моћи да постигну, јер зна да ће, ако повуче тај потез, добити назад брод пун пројектила Тридент, рекао је Пери.

Ево шта је Тридент:

Тридент је интерконтинентална балистичка ракета која се лансира са нуклеарних подморница.

Налази се у наоружању енглеске и британске ратне морнарице. Домета је око 6.000.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Мондо