Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ НА НОГАМА: Рафаел Надал најавио крај каријере

Шпански тенисер Рафаел Надал признао је да би сутрашњи дуел против Новака Ђоковића у четвртфиналу Ролан Гароса могао да буде његов последњи меч на Отвореном првенству Француске.

Надал је у осмини финала другог Гренд слем турнира сезоне после велике борбе у пет сетова победио Канађанина Феликса Ожеа-Алијасима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Надам се да ћу да будем довољно добро да бих могао да тренирам пре меча. Нисам играо против Ђоковића већ годину дана, а то ће за мене да буде велики изазов. Он је освојио Рим и сигурно је да ће имати доста самопоуздања. Знам каква је моја ситуација када је здравље у питању. Борићу се, не могу да се жалим, ипак сам дошао до четвртфинала. Пре две и по недеље нисам мислио да ћу да будем овде. Сваки меч може да би буде последњи на Ролан Гаросу“, истакао је шпански тенисер.

Ђоковић и Надал су одиграли 58 међусобних дуела у каријери, а Србин води 30:28 у победама. Њих двојица су последњи пут играли прошле године у полуфиналу Ролан Гароса, а славио је најбољи тенисер света са 3:1 у сетовима.

„Меч против Ђоковића би могао да буде мој последњи на Ролан Гаросу и зато бих волео да се игра током дана. Прошао сам доста компликација са мојим стопалом и не знам шта ме чека у каријери, јер сваки меч може да ми буде последњи у каријери. Покушавам да наставим да живим сан играња тениса, па шта буде“, закључио је Надал.

Шпански тенисер од 2005. године има проблема са Мулер-Вајсовом болести, која изазива деформацију једне од костију стопала.

 

Извор: Танјуг