Свет

ВЕЛИКИ ОБРТ! Вимблдон после претњи доноси хитну одлуку!

Пре неколико дана медији су објавили да Вимблдон неће дозволити руским и белоруским тенисерима да се такмиче на најпретижнијем гренд слему због рата у Украјини, али следи преокрет

Британски „Тајмс“ преноси да челници Вимблдона и АТП-а разговорају о игрању руских тенисера на Вимблдону. Све би требало да се зна до краја недеље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По свему судећи су Енглези морали добро да размисле шта раде после претњи АТП-а и негодовања тенисера који су били против одлуке да Руси и Белоруси не играју у Лондону. АТП је запретио да неће рачунати бодова и очигледно добро уздрмао челнике Вимблдона.

Само тенисери су претили да не желе да играју турнир за бодове, јер то не би било правично према руским тенисерима. Вимблдон би, ако на снази остане забрана руским тенисерима, могао да се игра само за трофеј и новац, без такмичарског значаја, што би био катастрофалан ударац за Енглезе.

Подсећамо, Британци су руским тенисерима и тенисеркама забранили учешће на Вимблдону због страха да би то могли да искористе у пропагандне сврхе. Истог момента су тенисери и тенисерке, стали су на страну руских колега и поручили да би требало да им се дозволи учешће на турниру у Лондону. И Новак Ђоковић је био против поменуте одлуке Вимблдона.

Коначна одлука о игрању Руса и Белоруса на трећем Гренд слему сезоне биће донета до краја седмице.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс