Регион

АМЕРИЧКИ БОРБЕНИ АВИОНИ ИЗНАД ДУБРОВНИКА! Хрвати се ХИТНО огласили

Након што је у понедељак у вечерњим сатима више војних авиона прелетело изнад Дубровника, из Министарства одбране Хрватске послали су информације о томе шта се догодило, пошто су скоро сви тамошњи медији од ознаком ХИТНО јавили да је виђено над Дубровником 8 америчких војних авиона.

– Амерички носач авиона Георге Х.W. Бусх спроводи редовне активности у Средоземном мору. Наиме, у склопу обуке у понедјељак 24. октобра 2022. године током вечери, на Аеродром Дубровник слетело је 8 авиона Ф-18 ради попуне горивом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напомињемо како су овакве посете савезничких ловачких авиона уобичајене у НАТО савезу, а особито у подручјима у којима активности проводе ваздухопловне снаге и ловачки авиони америчког морнаричког ваздухопловоства (УС Навy) и маринског корпуса (УС Марине Цорпс).

Посета и снабдевање горивом проводе се државама чланица Савеза у којима се тиме најмање омета цивилни ваздушни саобраћај и који имају потребну инфраструктуру те способности потребне савезничком ваздухопловству – јављају из МОРХ-а.

 

 

Извор: Srbija Danas