Свет

БАЈДЕН СЕ ОБРАТИО ПУТИНУ: „Добро ме слушај“ – Русија неће смети даље, Америка је спремна!

Фото: Јутјуб

Након што је Русија прогласила анексију четири украјинске области, амерички председник Џо Бајден ошто је запретио Путину.

Амерички председник Џо Бајден рекао је у петак да се Сједињене Државе и њихови савезници неће „застрашити“ од руског председника Владимира Путина, обећавши да ће НАТО бранити „сваки центиметар“ своје територије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Америка и њезини савезници неће се застрашити“, а Владимир Путин „нас неће престрашити“, рекао је у говору у Белој кући.

Џо Бајден се затим директно обратио руском председнику и уперивши прст у камеру упозорио га да не напада НАТО територију.

„Америка и њени савезници су потпуно спремни да бране сваки центиметар НАТО-ове територије. Господине Путин, добро чујте шта вам кажем: сваки центиметар“, рекао је Бајден.

Амерички председник се обратио недуго пошто је Путин службено прогласио анексију четири украјинске области и на свечаном концерту на Црвеном тргу у Москви обећао да ће Русија победити у сукобу с Украјином. Руски председник и други челници земље запретили су више пута да ће употребити нуклеарно оружје како би обранили анектирана подручја.

Бајден је споменуо 12 милијарди нове помоћи Украјини коју је изгласао амерички Конгрес, председник је најавио да ће „наставити да шаље војну опрему“ тој земљи „како би могла да брани“.

Уједно је најавио да ће послати подморску опрему на место експлозије гасовода Северни ток 1 и 2 „како би се утврдило што се тачно догодило“ оценивши то „намерном саботажом“.

„Сарађиваћемо с нашим савезницима како бисмо то потпуно расветлили“, рекао је Бајден. „Већ сам почео да помажем нашим савезницима у повећању заштите те важне инфраструктуре“, додао је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо