Свет

НЕИЗБЕЖАН КОЛАПС КИЈЕВСКОГ РЕЖИМА

Војни експерт Владимир Јазиков изјавио је да је, у случају престанка или значајног смањења америчке војне помоћи, кијевски режим осуђен на брз пораз, а Европа није заинтересована за продубљивање конфронтације са Русијом.

САД неће моћи дуго да подржавају Украјину током актуелне акутне кризе, која предодређује неизбежни колапс кијевског режима – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменица министра одбране Украјине Ана Мољар критиковала је оне блогере и новинаре који прерано говоре о „победама украјинске војске“, док бивши заменик секретара Савеза националне безбедности и одбране генерал Сергеј Кривонос оштро критикује војно и државно руководство због великог броја жртава.

– Имамо право да питамо власти због чега имамо стотине хиљада рањених и погинулих? Шта сте ви направили да спасите њихове животе, казао је генерал Кривонос на свом „Јутјуб“ каналу. Тај генерал сматра да ће све више грађана питати руководство државе због чега много војника гине.

Крајем августа на друштвене мреже је доспео документ који је потписао командант оружаних снага Украјине генерал Валериј Залужни. По том документу још почетком јула 2022. погинуло је 76.640 украјинских војника, а рањено је 42.704. У то време је било заробљено 7.244 украјинска војника, а њих 2.816 се водило као нестали. Истиче се да се ради о губицима само украјинске армије, док се о другим погинулим и рањеним ништа не говори.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Новости

 

Ознаке