Свет

ПУТИНОВ ГОВОР НА МИТИНГУ ЗАЛЕДИО ЗАПАД: Упозорио их је на спремност да…

Руски председник Владимир Путин, током говора на митингу на Црвеном тргу, упозорио је Запад на спремност да се бори до краја, пише „Њујорк Тајмс“.

Издање сматра, да је реторика шефа државе у вези са сукобом са западним земљама, била чвршћа него раније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Путин је покушао да покаже Западу своју одлучност- он не попушта под притиском санкција и испорука оружја Украјини, и наставиће да се бори“, наводи издање.

Аутори чланка сматрају, да је руски лидер показао остатку света жељу, да предводи глобални покрет против хегемоније САД.

Рекао је да се Запад није променио, од дана када је немилосрдно колонизовао друге земље, и водио ратове за економску добит.

Путин је у петак одржао говор на митингу на Црвеном тргу, у част резултата референдума о прикључењу Русије ДНР , ЛНР , Херсонској и Запорошкој области. Дан потписивања споразума назвао је историјским, и напоменуо да је Москва становницима ових региона дала право избора, и они су то искористили.

Непосредно пре тога, у Георгијевској сали Кремља одржана је церемонија потписивања споразума о пријему Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области у састав Русије. Документе су потписали Владимир Путин и шефови региона- Денис Пушилин, Леонид Пасечник, Јевгениј Балицки и Владимир Салдо.

Извор: Wебтрибуне.рс

Ознаке