Свет

Ситуација је алармантна! „Запад није свестан шта је створио“

Фото: Јутјуб

Белоруски премијер Роман Головченко критиковао је Запад због његових деструктивних потеза који могу да продубе светску економску кризу.

Головченко је истакао да су удружене западне земље несвесне тога створиле услове за нову и можда највећу светску економску кризу у историји, објавио је ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Головченко је на састанку Савета премијера земаља чланица Заједнице независних држава у Астани рекао да су могуће последице санкција Запада уведених против Русије прекид глобалних канала снабдевања, растућа инфлација и раст цена енергената.

Централне банке широм света повећавају каматне стопе у покушају да се изборе са рецесијом, а резултат су пад глобалног екномског раста, повећање разлике у глобалним економским системима и нестабилне цене основних животних намирница.

Головченко је истакао да је због тога неопходно да чланице Заједнице независних држава развију колективне заштитне механизме од економских удара споља и притиска нелегалних санкција Запада.

Белорусија је од почетка лета повећала раст БДП тако што је преусмерила извоз са западних земаља ка земљама чланицама Заједнице независних држава, нагласио је Головченко.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг