Свет

ИСПЛИВАЛА МРАЧНА ТАЈНА ЛОНДОНА! Постоји незванична листа

Посланица лабуриста у британском Парламенту тврди да постоји „незванична листа“ од отприлике 40 политичара које треба држати на безбедној удаљености у Вестминстеру – укључујући два бивша министра.

Шарлот Николс, посланица Ворингтон Норта, рекла је да су је колеге упозориле да никада не прихвата пиће или да буде сама са њима. На листи, која није записана, налазе се особе познате по „малтретирању или сексуалном недоличном понашању“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Морамо да будемо свесни ових посланика из низа политичких партија због наших пријатеља који могу да посете парламент, због запослених и наравно због наше сопствене безбедности и професионалне репутације“, навела је Николсова.

Да би остала безбедна, признала је да би их избегавала „колико год је то могуће“, чак и ако би то значило избегавање покушаја да ради са њима.

Николсова је рекла да листа „није 100 одсто“, јер ју је неко кога би већина људи сматрала „добрим и сигурним“ оставио пред мучним искушењем.

„Сви ће знати за шапутану листу људи које треба избегавати у парламенту. Када сам се придружила, сели су и рекли ми за људе од којих никада не би требало да прихватим пиће, да никада не будем сама и избегавам колико год је то могуће да останем безбедна“, навела је Николсова.

У разговору за Би-Би-Си Радио 5 лајв, Николсова, која је изабрана 2019. године, рекла је да би имала „савршен посао“ да није било злоупотребе на мрежи и „културе токсичности“ у самом Вестминстеру.

„Сви знамо [ко су они] и ништа се не ради, а они настављају да шетају около и раде свој посао – и ту постоји та врста културе некажњивости“, указује Николсова.
Она није идентификовала ниједног политичара, али је навела да их има око 40 на листи, од којих су двојица бивши министри.

„Мислим да сам била прилично запањена колико је дуга листа“, рекла је Никослова и додала да се листа проширивала све време.

Виша посланица Торијеваца која је желела да остане анонимна рекла је да је упозорена које мушке новинаре да избегава у парламенту, и пожелела је да жене не „морају да деле овакве информације – али то је оно што ми радимо“.

Извор: Ало