Свет

ИЗ АМЕРИКЕ СТИГЛЕ ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА ПУТИНА! Ево како ће се одвијати рат у Украјини у наредним месецима

Западни аналитичари предвиђају дугу паузу у украјинском сукобу због тешких временских услова који ће отежати кретање трупа на обе стране, пише Њујорк тајмс.

Тактички, прекид ватре ће ићи на руку Русији, јер ће имати више времена да повећа борбену готовост и ојача контролу на новим територијама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– За Украјину ће зимски услови закомпликовати логистику… Недостатак вегетације и других склоништа учиниће офанзиву са ограниченим бројем оклопних возила ризичном – наводе аналитичари.

Мука дуга 1.000 километара

Бивши израелски обавештајац Јаков Кедми је идентификовао главни проблем са којим се суочавају и Оружане снаге Украјине и руска војска.

Кедми сматра да дужина линије фронта од више од 1.000 километара исцрпљује обе стране. Јединице немају јасну слику о томе где и како треба радити у зонама додира, поред тога што је за рад неопходна брза и несметана координација снага.

Аналитичар је објаснио да су сада стране исцрпљене сталним прегруписавањем снага. Јаков Кедми сматра да су иницијатива, лукавство, координација и изненађење главне компоненте успеха сваке војне операције.

 

Извор: Ало