Србија

ЕВРОПА ОВО СТВАРА ГОДИНАМА! Захарова се огласила поводом СИТУАЦИЈЕ НА КОСОВУ

Европска унија јегодинама стварала тренутну ситуацију на Косову, рекла је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова

„Не треба да нас чуди што је изостала било каква реакција из Европе. Управо такву ситуацију Европска унија суштински ствара годинама“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу, коментаришући речи премијерке Србије Ане Брнабић да је земља на ивици рата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће руководство земље упутити званичан захтев команди мисије НАТО КФОР за расподелу контингента српске полиције и војске на Косову и Метохији.

Косовски Срби подигли су у суботу барикаде на аутопутевима на северу региона због привођења бившег полицајца Дејана Пантића од стране албанских власти.

Пантић, који је, заједно са колегама српским полицајцима из јединица МУП-а на северу покрајине, поднео оставку у новембру, приведен је у суботу на пункту Јариње при уласку из централне Србије због сумње да на „тероризам“.

Демонстранти су ноћу поставили шаторе за чување барикада,а Косовска полиција је блокирала улаз у покрајину за аутомобиле и пешаке из централне Србије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ria.ru