Србија

„УШЛИ СМО У ЕКСТРЕМНО РИЗИЧНУ ФАЗУ КРИЗЕ НА КОСОВУ“

Милош Гарић, уредник портала Косово онлајн, каже за РТС да је Аљбин Курти спреман да иде до краја док год га буду пуштали са Запада да спроводи антисрпску политику.

– Ми смо догађајима од претходна два дана ушли у дефинитивно екстремно ризичну фазу ове кризе и то је оно што је потпуно јасно. Курти је најавама, посебно јучерашњом да ће свом силом којом располаже да се супротстави Србима, јер он Србе сматра криминалцима и да има сва права да пошаље на њих читав арсенал оружја и полицајце. Ми имамо све разлоге да стрепимо и да се спремамо за веома опасне догађаје који су пред нама и који могу да личе на оне од 2004. и 2008. на КиМ – рекао је Гарић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Каже да је јуче разговарао са Давором Марковићем непсоредно након што су га, како је рекао, специјалне јединице малтретирале и тукле код Газивода.

– Он је возио свој аутомобил и наишао на ту патролу. Они су га извукли из кола, бацили у канал, изули, скинули чизме и чарапе, и пуцали насумично ка брдима и српским селима, изазивајући опасност, држали су га више од сат у таквом положају и гледали спискове на којима траже неке Србе – рекао је Гарић.

Наводи да Курти жели на силу да освоји тај простор, јер им смета присуство и отпор Срба.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс/sd.rs

Ознаке