Свет

КАДИРОВ СЕ ОГЛАСИО: Планови непријатеља се претворили у прашину

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров обавестио је о тренутној ситуацији на фронту на свом Телеграм профилу.

„Захваљујући неуморном раду групе за чишћење, планови непријатеља да дестабилизује ситуацију на ослобођеним територијама и нанесе непоправљиву штету цивилном становништву безбедно се претварају у прашину. Ово, наравно, не може а да нас не радује“, написао је лидер Чеченије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је истакао, „очигледно да националисти још нису у потпуности свесни бесмисла својих поступака“.

Кадиров је нагласио да ће се апсолутно сваки покушај наношења штете цивилима, а уједно и руској војсци, завршити пре него што и почне.

„Предузимају се посебне мере на чишћењу за то предвиђених површина. Борци ОМОН ‘АКХМАТ-Крепост’ и ОМОН ‘АКХМАТ-Грозни’, заједно са запосленима СОБР-а ‘Јастреб’, открили су велику залиху оружја и муниције током операције чишћења у Запорошке области“, написао је Кадиров.

Додао је да су „највероватније националисти спремали још једну саботажу, која је могла да доведе до веома трагичних последица.

„На срећу, нису успели да се сакрију од будног ока наших снага безбедности. Сво оружје је успешно прешло у наш посед и од сада ће редовно служити у корист становника Запорошке области, што је у директној супротности са првобитном идејом Оружаних снага Украјине и НАТО-а“.

Извор: Б92