Свет

МИЛАНОВИЋ ОШТРО О ЖЕЉИ УКРАЈИНЕ ДА ПОСТАНЕ КАНДИДАТ ЗА ПРИСТУП ЕУ!

Фото: јутјуб

Украјина није савезник ЕУ и стога је смешно да јој се додељује статус земље кандидата за чланство у ЕУ, оценио је данас хрватски председник Зоран Милановиц на свечаности у Загребу посвећеној годишњици Хрватске војне академије.

– Украјина није савезник, али они покушавају да од њих направе савезника. Смешно је што јој се додељује статус кандидата за чланство у ЕУ. То је ужасан виц. Једна јадна Босна и Херцеговина је морала да чека, што је ужасно понижење. Ово је данас европски савез, али несрећан и никакав – изјавио је Милановић за загребачки Јутарњи лист, преноси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милановић је оценио да је сукоб у Украјини „био неизбежан“.

– Целолупна западна и америчка филозофија рата је да се нападне неко много слабији и да му се попије крв, да се сломи и да му се уништи земља – рекао је хрватски председник и оценио да су Русија и САД намерно ушле у овај сукоб.

– Ово је амерички рат, вођен на грбачи Украјинаца, али америчким новцем – сматра хрватски председник.

Милановић је указао и на катастрофалну борбену готовост Хрватске, истичући да је његова земља принуђена да своје комплетно наоружање преда Украјини.

– Ако ће нас да бране Американци онако како бране Украјину, брине ме борбена готовост пешадије у случају кризе, јер пешадија је све – оценио је председник.

 

Извор: Блиц