Регион

МОЛЕ АМЕРИКУ ДА ИХ СПАСИ! Албанци ударили на Куртија

Бивши главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом Едита Тахири изјавила је да је ситуација на северу Косова и Метохије забрињавајуц́а јер, према њеним речима, „Србија има за циљ поделу севера који косовска влада мора да заштитити у координацији са Сједињеним Америчким Државама“, преноси Газета.

„Наша влада треба добро да зна који су циљеви Србије. Сва ова дестабилизација коју Србија ради јесте да оствари територијалне циљеве које има према северу као најбогатијој земљи минералима у Европи. Из тог разлога влада мора да штити север у координацији са САД, једино тако можемо да победимо“, каже Тахири.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тахири истиче да због тренутне ситуацији нема услова за одржавање избора на северу, додајући да премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти мора да поштује захтев америчког амбасадора и да се не понаша као у случају регистарских таблица.

„У оваквој ситуацији нема услова да се тамо одрже локални избори, Курти треба да поштује захтев америчког амбасадора и да не брине о томе што је прошли пут у случају регистарских таблица одбио амерички захтев“, нагласила је Тахири.

Према неним речима, Курти који је признао да амбасадор има више информација од њега о ситуацији на северу, и у овом случају треба да поштује Ховенијеров захтев.

„Сам признао да амбасадор зна више, онда то исто важи и у овом случају, тако да то треба поштовати и не правити повлачења и компромисе погнуте главе“, поручила је Тахири.

 

Извор: Ало