Регион

ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ НАПРАВИЛЕ ХАОС НА СЕВЕРУ ЗЕМЉЕ! Поплављено на стотине кућа, људи ЕВАКУИСАНИ!

На подручју Приједора током јучерашњег дана поплављено је око 200 кућа, а најтежа ситуација је на подручју насеља Врбице и Тополик одакле је једна породица евакуисана чамцем, саопштено је из Градске управе после синоћње телефонске седнице Штаба за ванредне ситуације, јавља Срна.

„У тим насељима припадници Територијално ватрогасно-спасилачке јединице константно испумпавају воду из стамбених, подрумских и помоћних објеката“, наводи се у саопштењу и додаје да се грађани за случај потребе евакуације чамцем могу обратити на број Територијално ватрогасно-спасилачке јединице 123.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Штаб за ванредне ситуације наложио је свим субјектима заштите стално дежурство и стављање на располагање грађанима Приједора за потребе испумпавања воде и евентуалне евакуације чамцима из заплављеног подручја.

У саопштењу се додаје да тренутно није могуће прецизирати у колико је стамбених објеката ушла вода, али да подаци са терена говоре да их има и да ће више података бити већ у јутарњим сатима.

Водостај реке Сане је 380 центиметара, а Гомјенице 410 центиметара.

На телефонској седници, коју је одржао градоначелник Приједора Слободан Јавор, разматрана је тренутна ситуација на терену коју је проузроковала киша која непрекидно пада на овом подручју.

 

Извор: Курир