Србија

ВУЧИЋ: Први пут имамо овакав договор, ово је важна вест за нас

Председник Србије Александар Вучић огласио се за ТВ Пинк из Рашке и рекао да нас чека дуга ноћ.

– Ја разумем српски народ на северу, и када постигнете све што је могуће, нећете бити срећни јер не знају на чему су, у којој држави живе, кажу ми да не верују никоме. Очекујем да дођу вечерас са захтевима вероватно – каже Вучић и додаје:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми сад први пут имамо нешто што се не односи искључиво на албанску и НАТО страну, већ се јасно дефинишу задаци Кфора да без одлуке српске заједнице не могу да се донесу одлуке, као и да смо успели да избацимо уклањање барикада из договора. Дао сам све од себе, целу ноћ смо на томе радили, увек ћу бити уз Србе са КиМ и борићу се за њих. Прихватићу сваку одлуку коју донесу, они су моја браћа.

Ми немамо са ким другим да разговарамо…

– Спреман сам да одговорим на сва питања. Ми немамо са ким да разговарамо, хвала Русији и Кини, али њихове снаге нису на КиМ. Очекујем дуге разговоре, имам овде, спремили су ми ову војничку пиџаму са учкурима па ћемо видети.

Подсећамо, разговор ће се обавити у Касарни Стефан Немања у Рашки, а присуствоваће, осим председника и Срба са КиМ, и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Милан Мојсиловић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

Ознаке