Спорт

ЂОКОВИЋ БЕСАН ПОСЛЕ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: „Све ћу објавити!“

Свашта је било на Новаковом путу до јубиларне 10. титуле на Отвореном првенству Аустралије, па тако и оптужбе да је лажирао повреду.

Много се спекулисало о томе да ли ће Новак то коментарисати. И јесте, рекао је да се то дешава увек када је он у питању, а никада када су други.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада када је све прошло и када је Ђоковић подигао тај 10. трофеј и освојио укупно 22. гренд слем, на конференцији се поново дотакао тога.

„Размишљао сам у ове две седмице да ли желим нешто да објавим на друштвеним мрежама, да покажем слике кроз шта сам све пролазио и у наредних неколико дана ћу објавити“, рекао је и додао да се вашта дешавало и пре две године.

„Људи исмевају, и ја желим не због њих, већ због себе да покажем шта се дешавало. Сазнаћете све за који дан. Нећу да патетишем, освојио сам турнир, али смета ми како су се људи понашали“, искрен је био најбољи српски тенисер.

Осврнуо се на недостатак тренинга.

„Нисам тренирао уопште, да је повреда била мала, или да није било оптерећујуће физички, ја бих тренирао, али ја никада нисам имао овакву ситуацију у животу да не тренирам уопште. то је била добра одлука, али ситуација није идеална. Ја бих волео да напредујем, да тренирам, али нисам могао. Ја сам хтео да изађем на терен и тренирам, али ми тим није дао!“, рекао је.

Такође, навео је да му је ментално било тешко.

„Бог ми је уредио ствари онако како је требало да буде и кроз све ово сам морао да прођем, тако то гледам. Ово није питање вере, већ моје мишљење из душе. Верујем у Бога и анђеле чуваре и њихова помоћ ми је била на овом турниру значајна као никада пре! Драги Бог ми је помогао да будем овде са вама на крају!“.

Занимљиву реченицу имао је на крају:

„Новаку од прошле године, овај Новак из 2023. би рекао: „Дођи у Аустралију, биће све ок!“.

Извор: sportal.blic.rs