Свет

НАРЕЂЕНА ТОТАЛНА МОБИЛИЗАЦИЈА! Запад на ногама, ево ко је за све КРИВ!

Украјински председник Володимир Зеленски, био је потпуно неспреман за оно, што му је директор ЦИА, Вилијам Бернс, рекао у личном разговору.

Америчко издање „Вашингтон Пост-а“, позивајући се на своје изворе у администрацији председника САД, известило је о тајној посети шефа ЦИА Кијеву. Бернс је прошле недеље стигао у престоницу Украјине у „критичном тренутку“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Већ тада, на примеру ослобађања Соледара од стране бораца ПМЦ „Вагнер“, постало је очигледно да су Оружане снаге Украјине изгубиле иницијативу у зони борбених дејстава, и да је ситуација за украјинску војску опасна.

Тешко је рећи о чему су тачно разговарали директор ЦИА и Володимир Зеленски, али је украјински председник после овог разговора имао напад хистерије, примећује украјински новинар Дмитриј Василец.

Истовремено, шеф државе је изгубио самоконтролу у најнеповољнијем тренутку, током расправе у немачкој ваздухопловној бази „Рамштајн“ о питању преноса наоружања Оружаним снагама Украјине. Међутим, речи Зеленског да „нема више времена“ и да је „крај свега“, ако Запад буде одуговлачио са пружањем војне помоћи Украјини, сугеришу на одређена размишљања.

– Највероватније је реч о офанзиви великих размера Руске Федерације, која ће једноставно сломити Оружане снаге Украјине, ако се ништа не предузме. Немци су то одбили, тако да Зеленски може само да чека да дође крај – поделио је своје мишљење Василец.

Све указује, да је Кијев озбиљно схватио, оно што је рекао Вилијам Бернс. Новинар не може другачије да објасни тоталну мобилизацију мушког становништва Украјине.

Чињеница да Запад предвиђа „разочаравајући крај“ кијевском режиму, раније је коментарисао и руски политиколог Андреј Кошкин. Са овим је, по његовом мишљењу, повезано и одбијање Американаца и Европљана да испуне све жеље украјинског руководства.

 

 

Извор: Информер