Свет

НОВИ ДОКАЗИ! Ево када је тачно РАСКОМАДАНО тело нестале Ане Волш!

Ана и Брајан Волш 31. децембра приредили су новогодишњу забаву за пријатеље у граду Кохасет у Масачусетсу. Нико од њих који су те вечери били тамо вероватно није могао ни да претпостави да ће 18 дана касније чути оно што је данас изречено на суду: Брајан је оптужен да је убио супругу, њено тело раскомадао и како се сумња, бацио на ђубриште.

Према детаљима истраге који су се јуче могли чути, забава у дому Волшових завршила се око 1.30 часова ујутру 1. јануара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потрага почела у 4.55
Како је полиција утврдила, Брајан је већ у 4.55 ујутру почео грозоморну потрагу на ајпеду свог сина и прво што је тражио било је „колико дуго времена треба да прође пре него што тело почне да смрди?“.

Шта се десило од тренутка када су испратили госте до момента када је започело тражење „помоћи“ на интернету, са сигурношћу зна само Брајан.

Да ли му је Ана рекла да жели да се разведе и одведе децу у Вашингтон, на шта је он бурно реаговао и претукао је до смрти, као што су пренели поједини медији? Да ли је мотив убиства био новац који би Брајан евентуално наследио након Анине смрти? (међу стварима које је претраживао било је и колико времена је потребно да прође од нечијег нестанка да би га неко наследио)? Да ли су те ноћи њихова деца нешто видела или посумњала да се нешто лоше догодило њиховој мајци? На ова питања за сада нема одговор ни полиција, будући да је Брајан јуче на суду рекао само кратко да разуме оптужбе и да пориче оно што му се ставља на терет.

Да ли ће икада проговорити о детаљима кобне ноћи или ће решити да пориче упркос доказима, показаће се током даљег тока процеса који се води против њега.

Крв на папучама
Управо на тим доказима, тачније на папучама које је полиција пронашла откривена је и Анина и Брајанова крв, што би, како су навели поједини експерти могло да значи две ствари: да се Брајан повредио док је убијао Ану, или да су се њих двоје потукли и да га је Ана том приликом повредила.

Реченица „колико дуго треба да прође времена пре него што тело почне да смрди“ била је само увод у низ језивих ствари које је тог и наредна два дана Брајан покушао да сазна на интернету. Од 5 часова ујутру до један поподне 1. јануара тражио је и како да веже тело, 10 начина како да се реши тела, како да очисти крв са дрвеног пода…

Претрага на исту тему наставила се и 2. јануара, али са одређеним изменама, које сугеришу да је Брајан тада одлучио да раскомада тело своје жене. Наиме, он је тражио „тестера најбољи алат за комадање“, као и да ли неко може бити оптужен за убиство без тела.

Даља претрага коју је полиција открила на ајпеду Брајановог сина, а која датира од 3. јануара упућује на то да се Брајан тада већ решио тела жене јер је тражио одговор на питање колика је стопа распадања тела пронађеног у пластичној кеси у односу на површину у шуми.

Убиство уместо развода
Надлежни су навели да је Брајан снимљен наредних дана у близини два отпада, и то поред куће њихове мајке.

Тужиоци га терете да је раскомадао тело своје супруге пре него што га је бацио. Навели су и да је спроведено ДНК тестирање предмета пронађених у контејнеру за смеће, укључујући папуче, марамице и скафандер.

Уместо да затражи развод, верује се да је Брајан Волш раскомадао Ану Волш и одбацио њено тело – рекао је државни тужилац током саслушања.

Навео је да су торбе са Аниним стварима, као и средства за чишћење бачени у контејнер, али и ДНК остаци, а да је претресом 10 кеса за смеће које су бачене у Свампскоту пронађени пешкири, теписи, тестера, део огрлице коју је Ана раније носила, доказ о вакцинацији против ковида 19.

Пореклом Београђанка, која је 2005. године отишла у потрагу за бољим животом у Америку и тамо се удала за Брајана, Ана Волш била је, према речима њихових пријатеља, веома успешна пословна жена и дивна мајка тројице дечака које је добила у браку са Брајаном.

Како су говорили, Ана је имала велике планове, хтела је да се пресели у Вашингтон, где је и радила као агент за некретнине. Када је њен нестанак пријављен 4. јануара, Брајан је рекао полицији да је управо тамо отишла 1. јануара рано ујутру, како би решила хитан проблем који је имала на послу. Како се испоставило, слагао је полицију.

Током истраге откривено је и да је сигнал њеног телефона последњи пут лоциран у близини њихове куће 2. јануара, након чега је угашен. Три дана која су прошла од, како је утврђено, Брајан убио Ану док је њен нестанак пријављен, 4. јануара по свему суедећи, послужила су му да се отараси њеног тела.

 

Извор: Srbija Danas