Свет

ОВАЈ ДЕТАЉ ЈЕ ПРЕСУДАН! Брајан може да се извуче и спаси РОБИЈЕ све и да је УБИО Ану Волш!

Чувени адвокат Тома Фила коментарисао је случај Брајана Волша који је оптужен за убиство супруге Ане која је нестала 1. јануара ове године.

Брајан Волш је наводно на смрт претукао своју супругу Ану Волш, а затим бацио њене посмртне остатке, након што је на интернету претраживао како да се отараси тела. Током досадашње истраге, и онога што је званично објављено јесте да су из куће заплењене две приколице за смеће, те је полиција пронашла и инструменте за сечење, укључујући тестеру за метал и тепих за које се верује да садрже биолошке доказе. Такође, у подруму куће пронађен је крвава тестера!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Адвокат Фила истиче да управо од те пронађене крваве тестере сада зависи цео случај, јер уколико се утврди одсуство Брајановог ДНК на њему, он има шансе за ослобађајућу пресуду.

– Није битно да ли има тела или нема. Постоје индиције, индиректни и непосредни докази. Интернет претрага су индиректни докази, служе да се убеди порота да је нешто урадио. У овом моменту нисам видео да је ДНК нађен на крвавом ножу, у подруму где кажу да је истукао жену а потом је убио и раскомадао. Ако се утврди ДНК, Брајана ће осудити. ДНК није индиција, то је доказ. Ако се утврди ДНК у крвавој одећи коју је дао, он је готов – рекао је адвокат Фила за медије.

О Брајановој судбини ће одлучивати порота.

– Ако не буде ДНК, онда нема чврстих доказа. Овде је у питању поротни суд, тако да уколико се покаже да нема ДНК на нађеним доказима, биће надметања између тужиоца и одбране, на крају ће имати завршне речи и биће како порота одлучи. У својој пракси сам имао доста ослобађајућих пресуда, и то углавном јер је полиција негде погрешила – објаснио је адвокат Фила.

Адвокат Фила каже да Брајан итекако зна како треба да се понаша на суду.

– Брајан има искуства са судом. Он врло добро зна шта ради. Онај осмех док је хапшен показује да је човек без емоција. Највећи индиректни доказ против њега је што је чекао толико да пријави њен нестанак. По мом мишљењу, он је крив – каже Тома Фила.

Објаснио је и на који начин функционише амерички правосудни систем .- По америчком систему, подноси се заклетва да ћеш говорити истину, али не мораш да сведочиш. Код нас је то другачије, мораш да сведочиш, не полажеш заклетву и код нас онда може и да се лаже. Ако буде утврђено да је давао лажне исказе, он ће одговарати и за то и за обмањивање јавности – објаснио је адвокат Фила.

Подсетимо, Ани Волш се изгубио сваки траг у ноћи између 31. децембра и 1. јануара. Њен супруг Брајан Волш пријавио је њен нестанак тек три дана касније. Истрагом је утврђено да је он опструисао истрагу, а у подруму куће пронађени су трагови крви и крвав нож. Такође, на сметлишту су пронађене крваве крпе и тепих, те америчка полиција сумња на најстрашнији сценарио. Брајан Волш се налази у истражном затвору, где чека епилог истраге.

 

Извор: Курир