Свет

УКРАЈИНЦИ НЕ ЗНАЈУ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО

РАКЕТНИ напад руске војске збунио је Оружане снаге Украјине, сматра румунски војни ескперт Валентин Василеску.

Украјински медији су јуче ујутру известили о ракетним нападима на Кијевску и Николајевску област. У главном граду Украјине пријављено је неколико експлозија, али се није аларм за ваздушно опасност није огласио, јавили су украјински медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Становници Кијева пријавили су најмање четири експлозије у главном граду Украјине. Након експлозија огласио се аларм за ваздушну опасност.

– Ово говори о великој конфузији: Украјинци не знају шта их је снашло – рекао је Василеску за ПолитРоссия.

Такође, ваздушни надзорни системи за упозоравање и контролу – АВАКС, требало би да стигну у Букурешт у уторак, 17. јануара, „како би подржали појачану присутност савеза у региону и пратили руску војну активност“, саопштио је ове недеље НАТО.

Подсећамо, градоначелник Кијева Виталиј Кличко навео је да су експлозије забележене у источном стамбеном делу града док је део пројектила пао на ненасељену област у другом делу града.

Према његовим речима, нема извештаја о жртвама.

Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да су у јучерашњим руским ракетним нападима погођени објекти електро-енергетске инфраструктуре што је изазивало нове поремећаје у снабдевању електричном енергијом, посебно у регионима Кијева и Харкова.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

Ознаке