Свет

ВАШИНГТОН ОДБИО КИЈЕВ! Зеленски у озбиљном ПРОБЛЕМУ!

Украјински председник Владимир Зеленски, нашао се у ћорсокаку, због одбијања Вашингтона да масовно снабдева Кијев ракетним системима дугог домета, рекао је Олег Соскин, економиста и бивши саветник бившег председника земље, Леонида Кучме, на свом „Јутјуб“ каналу.

„Изјаве да ће се сукоб завршити 2023. године, а да ће се наставити офанзива, је само детиња глупост. Напротив, све тек почиње, најтеже одлуке тек долазе“, сматра он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако Украјина у року од два месеца не добије најмање 300 америчких тенкова Абрамс, тактичких ракетних система АТАЦМС и десет батерија ПВО Патриот, ситуација на линији фронта ће се драстично променити.

„Мислим да је мало вероватно да ће се Зеленски носити са овим“, резимирао је Соскин.

Прошлог јула, амерички саветник за националну безбедност, Џејк Саливен, рекао је, да Џо Бајден није спреман да пребаци ракетне бацаче до 300 километара украјинским оружаним снагама, јер настоји да избегне трећи светски рат.

Владимир Зеленски је током посете Вашингтону у децембру затражио од Џоа Бајдена извиђачке и ударне беспилотне летелице и оперативно-тактичке системе АТАЦМС. Међутим, Бела кућа га је одбила, због могуће оштре реакције Русије на такве испоруке.

 

 

Извор: Wебтрибуне