Свет

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА! Американци пуцају на све што лети, спрема се ИНВАЗИЈА?

Различите теорије се шире интернетом након што је још један „неидентификовани објекат“ изнад америчког континента

Различите теорије се шире интернетом након што је још један „неидентификовани објекат“ оборен са неба по наређењу америчког председника Џоа Бајдена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички борбени авион је у недељу оборио објекат изнад језера Хурон, који се граничи са провинцијама Онтарио и Мичиген, што је четврто такво обарање у периоду од девет дана.

Обарања су делимично последица „појачане узбуне“ након што се шпијунски балон из Кине ушао у ваздушни простор САД крајем јануара, рекао је генерал Глен Ван Херк, командант Северноамеричке ваздушно-космичке одбране (НОРАД) и Северне команде САД.

Тај балон је прошао кроз осетљиве војне локације пре него што је оборен 4. фебруара. Пекинг је саопштио да је то био цивилни метеоролошки балон.

Након тога, амерички борбени авиони су у суботу оборили објекат изнад Јукона на северозападу Канаде и у петак код северне обале Аљаске. Ван Херк је рекао да не може са прецизношћу да каже који су то објекти.

Амерички магазин Њузвик размотрио је неке од теорија о неидентификованим летећим објектима који су оборени прошле недеље.

Кинеска шпијунажа
Пентагон је саопштио да је балон оборен 4. фебруара био део већег система надзора који је био оперативан већ неколико година.

Сенатор Чак Шумер рекао је за АБЦ њуз да званичници верују да су објекти оборени у петак и суботу такође били балони. Иако није рекао да ли су у питању Кинези, Шумер је рекао да Пекинг користи „посаду балона“ која је „вероватно летела широм света“.

Њујорк тајмс је 2022. објавио да је неколико инцидената који укључују неидентификоване летеће објекате током протекле деценије званично приписано кинеској шпијунажи. Кина жели да сазна више о томе како Америка обучава своје војне пилоте, рекли су за мемдије амерички званичници.

Смеће у ваздуху
Друго објашњење је да су објекти једноставно смеће у ваздуху. У извештају који је Канцеларија директора националне обавештајне службе објавила 2022. године наводи се да је од 510 извештаја о неидентификованим летећим објектима, које је анализирала, 26 окарактерисано као системи беспилотних летелица; 163 су били балони или „објекти слични балонима“, док је за шест утврђено да су „смеће“ као што су птице или остаци из ваздуха попут пластичних кеса.

Инвазија ванземаљаца
Друштвеним медијима круже теорије да би неидентификовани објекти могли бити ванземаљске природе. Међутим, конгресмен Џим Хајмс из Конектиката, демократа из Комитета за обавештајне послове Представничког дома, осврнуо се на ове тврдње током интервјуа за НБЦ њуз.

– Одједном, имамо масовне спекулације о инвазијама ванземаљаца и додатној кинеској или руској акцији. У недостатку информација, страх води људе у потенцијално деструктивне области. Тако да се надам да ће администрација ускоро имати много више информација – рекао је Хајмс.

Влада САД у извештај о НЛО-има из 2022. није оценила виђења таквих објеката као ванземаљску појаву, али такву опцију никада нису експлицитно искључили.

 

 

Извор: Srbija Danas