Русија

БРУТАЛНЕ ПРЕТЊЕ МЕДВЕДЕВА! Ево шта је све имао да изјави!

Повећање испорука наоружања Оружаним снагама Русије омогућиће да се нанесе смртни пораз украјинским екстремистима, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Наше оружане снаге редовно и у пуном обиму добијају ракете различитог типа“, написао је Медведев на Телеграму након посете руском пројектном бироу „Радуга“ специјализованом за развој и производњу крстарец́их ракета различитих намена.

У пројектном бироу су заменику председника Савета безбедности Русије показали противрадарску ракету Х-58УШКЕ, ракету Х-69, која је предвиђена за гађање великог броја копнених стационарних циљева чије су координате познате пре лансирања. Показана је и ракета високог домета класе „ваздух-земља“ Х-59МК, хиперсонична крстарец́а противбродска ракета великог домета Х-22, као и крстарец́а ракета великог домета Х-101.

„Испоруке свих видова наоружања, војне и специјалне технике значајно ће се повећати током 2023. године. То ће омогућити да се властима украјинских екстремиста, које је својим оружјем хранио разноврсни западни олош, нанесе смртни пораз“, подвукао је Медведев.

Он је раније говорио и о важности великих испорука наоружања руској војсци.

 

 

Извор: Ало