Србија

„НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ВУЧИЋ И КУРТИ ПРИХВАТИТИ“ Стигла нова порука из Брисела

Вучић ће се састати са Куртијем 27. фебруара у Бриселу.

Борељ се током минхенске Конференције о безбедности састао са српским председником Александром Вучићем и косовским премијером Аљбином Куртијем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Састаћу се са њима двојицом у Бриселу 27. фебруара. Да, позвао сам их да дођу и воде целодневне разговоре јер имамо предлог на столу и надам се да ће бити у стању да прихвате тај предлог као пут да нормализују своје односе – рекао је Борељ за Дојче веле.

Томе су претходили месеци дипломатске офанзиве на Београд и Приштину да прихвате такозвани француско-немачки папир као основу преговора.

Са Београдом се разговара о санкцијама против Русије

На питање колико је увођење санкција Русији важно за српски пут ка Европској унији, високи представник ЕУ је одговорио да се Србија не усклађује са спољном поилитиком ЕУ у довољној мери.

– Тражимо од свих чланова међународне заједнице, посебно од оних који су кандидати за чланство у ЕУ, да се усагласе са нашим санкцијама.

Посебно од кандидата тражимо да се ускладе са нашом спољном политиком. Свакако да се Србија не усклађује са нашом спољном политиком онолико колико бисмо хтели. То је део разговора и ангажовања према Србији – додао је Борељ.

 

 

 

 

 

 

Извор: sd.rs

Ознаке