Свет

ОВА ОБЈАВА ОБАЛСКЕ СТРАЖЕ ИЗАЗИВА ЈЕЗУ! Ево шта се десило са мистериозном куглом из Јапана

‘Овако обично започињу филмови о чудовиштима‘, казала је једна особа. Друга се нашалила да је то само мјесец који је пао с неба

Мистериозна кугла се насукала на јапанској плажи потакнувши запрепаштење и теорије уроте након што је полиција оградила подручје око кугле и позвала тим за демонтирање бомбе, пише Тхе Телеграпх.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прве спекулације су сугерирале да је непознати објект на плажи Еншу у граду Хамамацу, око 210 километара југозападно од Токија, неексплодирана морска мина.

Локални медији су објавили снимке полиције у заштитној одјећи како испитује непознати објект, који је широк 1.5 метара у промјеру и израђен од метала с наранчасто-смеђим мрљама од хрђе.

A mysterious metal ball spotted on a beach in Hamamatsu City this week prompted local police to scramble the bomb squad. A careful examination revealed it is not a threat — but shed no light on what it actually is. pic.twitter.com/ytClWsP0bw

— NHK WORLD News (@NHKWORLD_News) February 21, 2023

Неки су сугерирали да је то дио шпијунског плана непријатељске земље против Јапана, а потенцијално је повезано с недавним извјештајима о кинеским шпијунским балонима који су уочени и касније приземљени изнад САД-а и Канаде.

Досад су се појавила барем три различита извјештаја о наводним кинеским шпијунским балонима над Јапаном пријашњих година.

– Желим да власти имају јачи осјећај опасности, казао је један од корисника на wеб страници Yахоо! Јапан Неwс. – Морају истражити о чему се точно ради јер не можемо искључити могућност да долази из Кине или Сјеверне Кореје те да има војну намјену.

Други кажу да би то могао бити НЛО који се срушио на плажу или можда чак кугла која је у центру збивања у популарној манги Змајева кугла.

– Овако обично започињу филмови о чудовиштима, казала је једна особа. Друга се нашалила да је то само Мјесец који је пао с неба.

Локални часници обалне страже су се чинили збуњени због мистериозне кугле, а један је рекао: – Никад нисам видио ништа слично.

Тек касније је полиција направила преглед металне кугле рендгенским зракама.

Рендгенске слике су показале да је објект празан и да неће експлодирати, па је полиција службено идентифицирала објект као плутачу.

Наријуки Такахаши, градоначелник стројарског одсјека града Хамамацуа је за ФНН Приме рекао да кугла није израђена у Јапану, али има двије рупе за кабел и да се очигледно ради о плутајућем објекту који се користи у индустрији лоцираној уз море.

Локални службеници сад раде на томе да ослободе плутачу, која према процјенама тежи више од 300 килограма, а она ће затим бити пребачена у градско складиште.

Ако се не дозна тко је власник, кугла ће завршити у отпаду, казао је Такахаши.

Све се то догађа у тренутку кад јапански и кинески дужносници расправљају о креирању отворене комуникацијске линије како би се избјегло случајни сукоб између војски двију земаља.

Јапан је отворио тај сусрет уз захтјев да Кина престане намјерно слати летеће објекте у јапански зрачни простор.

Токио је већ раније износио дипломатске просвједне ноте Пекингу након што је кинески војни брод ушао у јапанске воде, наводно у мисији да забиљежи подводне географске формације и да тестира реакције јапанске војске и поморске страже, пише Тхе Телеграпх.

 

 

 

Извор: Јутарњи