Србија

ТРАГЕДИЈА У ЧАЧКУ: Жену напао стршљен, она направила фаталну грешку, па преминула у мукама

Жена (57) из околине Чачка преминула је јуче од последица уједа стршљена. Она је почела да се гуши буквално истог тренутка када је инсект убо, а према речима родбине, преминула је на путу за чачанску болницу. Село у којем је несрећна жена живела са супругом и сином од Чачка је удаљено нешто мање од 20-ак километара.

– Све се одиграло синоћ између 19 и 19.30 часова. Жена је уочила стршљена који јој је летео око главе и покушала је да га истера машући крпом. У тим покретима, она га је оборила на под и уместо да га згази ногом, она га је згњечила истом том крпом. Стисла је стршљена прстима, тада је задобила ујед – прича рођака несрећне жене која додаје да су истог часа позвали Хитну помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Рођака почела да се гуши буквално истог тренутка када је стршљен ујео, одмах је почео да јој натиче језик. Када је Хитна стигла једва је давала знаке живота – прича кроз сузе рођака додајући да су присутни учинили све што су могли, али да се све одиграло у тренутку.

– Сви смо у шоку, инсеката ове године има на све стране, нарочито код нас којима су домаћинства поред реке или шуме, као што је и њен случај био. Жена је била релативно здрава, мислим да није ни знала да је била алергична – прича рођака.

У Општој болници у Чачку су нам потврдили смрт педесетседмогодишње жене, која је преминула од последица уједа стршљена.

Лекари упозоравају да ујед стршљена има веома висок реакцијски импулс, због чега је неопходна хитна и брза интервенција. Особе које имају утврђен ризик од добијања алергијских реакција било које врсте, увек код себе морају имати прописан лек, а најчешће је то неки из групе антихистаминика, кажу лекари.

Извор: Курир.рс/Д.Ч.