Занимљивости

ШОК У ПОРОДИЛИШТУ: Рођена је БЕБА СА РЕПОМ од 6 цм – који није престао да расте

Pixabay.com

Лекари су били запрепашћени када је рођена беба у руралном Мексику са „правим репом“ дугим 5,7 центиметара – случај који је један од милион.

Рођена је девојчица са репом прекривеним кожом и косом дугачком 5,7 центиметара. Њено рођење запрепастило је докторе у руралној мексичкој болници који су је родили царским резом без уочљивих здравствених проблема или абнормалности – осим репа који садржи мишиће и нерве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Беба наизглед није била изложена инфекцијама или зрачењу, а оба родитеља су била здрава, као што је наведено у детаљима случаја објављеним у Journal of Pediatric Surgery.

Бебин реп је био 5,7 центиметара дужине и 3-5 милиметара у пречнику. Коса и реп прекривен кожом садржавали су живце и беба би плакала када би га проболи иглом.

Након рендгенског снимка њеног доњег дела леђа, установљено је да нема костију или других абнормалности у репу. То значи да реп није непотребан, бескорисни орган попут слепог црева. Уместо тога, ово је био „прави реп“.

Лекари су проверили неколико могућих здравствених проблема, укључујући мозак и кичму. Затим, два месеца касније, поново су се вратили и поново прегледали бебу и њен реп, где су утврдили да је порастао сразмерно њеном сопственом расту.

Имајући то на уму, лекари су одлучили да уклоне реп и реконструишу то подручје пластичном хирургијом.

На крају, беби је дозвољено да се врати кући и од тада је била без икаквих проблема и компликација.

Бебе рођене са реповима

Ово није први пут да се деца рађају са репом.

Као што је наведено у часопису, присуство правих репова код људи је изузетно ретко, а најновији преглед објављен 2020. напомиње да је до 2017. било само 195 случајева у француским, италијанским, енглеским, немачким и јапанским извештајима о случајевима.

Извор: ЈПост