Занимљивости

КУПИЛА СЛИКУ ЗА 450 ДИНАРА НА БУВЉАКУ: Хтела да је баци, а онда је открила да вреди ЧИТАВО БОГАТСТВО

Када је на Фејсбуку видела да постоји група „Скривене ствари које налазимо у кући“ постовала је слику којој никако није могла да нађе место у свом дому како би евентуално чула вреди ли ишта. Након тога ствари су почеле да се одвијају филмским током.

Жена заштићеног идентитета купила је 2017. године на улици у Њу Хемпшриру слику коју је тада платила само четири долара (око 450 динара)!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Продавачица тада очигледно није знала о каквој се слици ради и гледала је да се само ратосиља неких. Интересантно је да је жена заправо желела само да купи рам за другу слику у кући, али јој је ова привукла пажњу.

Нова власница слике пуних шест година није ни имала појма да у кући на зиду има дело Њувел Конверс Вијета које је вредно између 150.000 и 270.000 долара.

Радило се о једној од четири слике које су биле део квартета под именом „Рамона“, посвете дела Хелен Хант Џексон из 1939. године. Све четири слике, од којих је једну имала јунакиња ове приче, презентовале су живот извесне Шкотланђанке у Јужној Калифорнији после мексичко-америчког рата.

Жена која је пуних шест година имала слику на зиду, у једном моменту скинула ју је и ставила у фиоку са другим делима.

Потом је на Фацебооку открила групу „Скривене ствари које налазимо у кући“ и окачила је пост са овом сликом. Неколико дана касније контактирала ју је Лорен Луис, конзервативка из Мејна која је сарађивала са два музеја.

Луис је знала нешто о уметности и учинило јој се да је слика која је постована вредна и заправо последња из квартета која недостаје. Лорен Луис познавала је унука аутора слике и контактирала га је да он потврди колико је аутентично дело.

Ендрју Вијет власници слике рекао да је дело јесте право и да вреди око 250.000 долара.

Власница слике се онесвестила од шока, нарочито од сазнања да је била на корак од тога да слику баци, јер јој се једноставно више није допадала на зиду, преноси Бостон глобе.

Извор: Курир/Srbijadanas