Занимљивости

ИЛИЈА И ЊЕГОВ БРАТ СЕ НОЋУ ПРЕТВАРАЈУ У НЕШТО ШТО НИЈЕДАН ЛЕКАР НЕ МОЖЕ ДА ОБЈАСНИ: Дању су активни дечаци, а кад зађе сунце…

Браћа Абдул Рашид и Илија Хашим из Пакистана болују од мистериозне и веома ретке болести. Дечаци дању изгледају здраво и веома активно, али се ноц́у претварају у нешто што ниједан лекар не може да објасни. Како сунце залази, они постају као биљка – потпуно парализовани и не могу да говоре. Ово је језива, али истинита прича о двама дечацима који болују од ретке болести.

Током дана су веома активни дечаци, али када сунце зађе, постају као биљке – потпуно су парализовани и не могу да говоре. Отац их назива „соларном децом“, тврдећи да енергију црпе из сунца. Међутим, ово је одбачено након што су дечаци виђени како се крећу током дана у мрачној просторији, хладном простору или током кишних дана када нема сунца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овај случај је за нас велики изазов. Лекари покушавају да пронађу узрок овог чудног стања – каже Џавед Акрам, професор медицине на пакистанском институту медицинских наука. Они су дечаке подвргавали разним тестовима, узимали узорке крви, као и узорке ваздуха и земље из околине. Све су послали стручњацима у иностранство. Њихов отац је очајан.

Нико није могао да помогне двојици дечака да воде нормалан живот. Чак и са 300 различитих тестова, лекари верују да је у питању генетика, јер су рођаци њихових родитеља, са шесторо деце, умрли веома млади, док је њихова ћерка остала здрава.

„Нажалост, ни до данас не постоји лек за ову болест и лекари очајнички покушавају да открију узрок овог стања. Захваљујући лековима, дечаци могу да остану активни до 22 сата, када постају парализовани. Сада им је много боље и верујем да ће једног дана бити потпуно излечени, како њихово лечење буде одмицало“, каже њихов отац.

Извор: Курир.рс/ Најжена