Свет

ТОТАЛНИ ХАОС У САД! Полиција немоћна

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Полицајац из полицијске управе у Остину повређен је у уличним тркама у суботу увече, а више возила је оштећено.

Сведоци су на Твитеру објавили видео снимке догађаја који се одвијају у близини раскрснице Бартон Спрингс Роуда и Булевара Саут Ламар. На видео снимку који је објавио Арон Круз види се како се возила врте у центру раскрснице уз експлозије ватромета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Други видео приказује групу људи како трчи за возилом полиције док се оно окретало на путу. Неко је ставио ватромет на хаубу возила, који је експлодирао неколико секунди касније. Органи реда су потврдили да је оштећено неколико полицијских аутомобила.

На снимку се види хаос на раскрсници док се у центру испаљује ватромет.

– Пуцао је ватромет, људи су стајали на средини улице и покушавали да зграбе аутомобиле, висили су кроз прозор, неки су и пали са њих. Ово се мора некако спречити, а ако не, онда имамо анархију. Гуме шкрипе, мотори раде, ватромет пуца скоро сат времена – каже сведок Мајк Тревино.

Иако полиција није дала много информација, из ресора су упозорили на опасност коју носи оваква ситуација.

– Одељење жели да понови да је ово понашање непромишљено и представља значајне ризике и опасности за јавност. Полиција остаје посвећена спровођењу закона и заштити наше заједнице – навела је полицијска управа у Остину на Твитеру. За сада није познато да ли је било хапшења.

 

Извор: Информер