Свет

ЗАПАДНИ ТЕНКОВИ НА ПУТУ КА ОВОЈ ЗЕМЉИ! На једном од њих примећено нешто контраверзно

Случајност или намера?

Немачки канцелар Олаф Шолц је 25, јануара 2023. најавио да ће Немачка обезбедити Украјини 14 тенкова „Леопард 2“ из залиха Бундесвера. Само неколико дана касније, 1. фебруара, немачка влада је одобрила Кијеву и 88 тенкова Леопард-1А5. Ове вести одмах су покренуле лавину спекулација о „магичној“ комбинацији бројева 14 и 88.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, „14/88“ је нумеролошка комбинација бројева која је у широкој употреби међу белим супрематистима и неонацистима. Постоји више тумачења ове комбинације. Према једној, „14 речи“ (Фоуртеен Wордс) означава слоган „Wе муст сецуре тхе еxистенце оф оур пеопле анд а футуре фор wхите цхилдрен“ (Морамо осигурати будућност наших људи и будућност за белу децу) и „Бецаусе тхе беаутy оф тхе Wхите Арyан wоман муст нот перисх фром тхе еартх“ – (јер лепота Беле Аријевке не сме да нестане са земље) Дејвида Лејна „Вуденсена“ (Давид Еден Лане „Wоденссон“, 1938-2007) који је, уз Роберта Метјуса (Роберт Јаy Матхеwс, 1953-1984), био један од вођа америчке беле сепаратистичке терористичке расистичке организације „Тхе Ордер“ (деловала 1983-1984).

Током служења казне од 190 година затвора, Лејн је написао „88 правила“ (88 Прецептс) – расправу о природном праву, верској филозофији, раси и политици – елементарним принципима иза два слогана у памфлету Фоуртеен Wордс. Лејн је тврдио да је „14-882 саставни део кодирања у његовом „Пророчанству о пирамиди“ (Пyрамид Пропхецy) којим је проповедана вера да је Лејн „Човек Сунца 666“ (666 Сун Ман), а да је Америка „Звер“ (Беаст) те да је од суштинског значаја за његову неопаганску религију вотанизам (са „88 редова и 14 речи“ као допуна 88 правила). Вотанизам је, иначе, још крајем 19. века проповедао Гвидо Лист (Гуидо Карл Антон Лист, 1848-1919).

До појаве Лејна, број „88“ се тумачио као цитат од 88 речи (на немачком) првог дела осмог поглавља књиге „Меин Кампф“ Адолфа Хитлера. Осим тога, тврдило се да означава израз „Хаил Хитлер“ пошто је „Х“ осмо слово абецеде.

Као шифровани поздрав појавио се након пораза нацистичке Немачке међу припадницима СС и Хитлерјугенд, који су, не приставши на предају, у периоду од 1945. до 1946, формирали одред „Соколи“ (Фалкен) са намером да врше терористичке нападе на савезничке снаге, углавном у британској окупационој зони. Шифру 14/88 користе бели супремисти, скинхедси, националисти и други екстремисти широм света.

Истина је да су се транспаренти са овим бројевима у Украјини појавили током Мајдана 2014. године. Но, прича који окултно-нацистички симбол повезује са савременим немачким Леопардима можда би пала у заборав да се на мрежама нису појавили исти тенкови на путу за фронт ручно исписаним бројевима „14/88“.

Олексиј Резников је на свом Тwитеру написао: „Упознао сам нове звери у нашем украјинском војном зоолошком врту – 4 Леопарда 2А4! Радујемо се што ћемо угостити још њих. Храна и слободно време биће обезбеђени. Хвала нашим пољским пријатељима“.

Очито, пољски Леопарди су већ у Украјини.

 

Извор: Srbija Danas