Свет

АКО КИНА ПОШАЉЕ ОРУЖЈЕ РУСИЈИ! У секунди десиће се ОВО!

Рат у Украјини је и даље у току, а док се Украјина бори против Русије, ЕУ и Америка пружају јој подршку шаљући оружје.

Посета кинеског председника Си Ђинпинга руског председника Владимира Путина у Москви је недавно завршена, што показује да Кина одржава добре односе са Русијом, иако се није приклонила ни на једну страну у сукобу у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, стручњаци попут Биљане Шахримањан Обрадовић, из Центра за стратешку анализу, тврде да Кина неће ризиковати свој економски капитал због пријатељства са Русијом.

Обрадовић се у свом гостовању у емисији Усијање дотакла односа Кине и Русије и открила шта се крије иза њих.

– Кина и Русија су природни ривали на једном простору. Они ту ратују за исто и ми ту видимо да Кина има претензије у том делу Сибира. Међутим, стиче се утисак да Народна Република Кина може да искористи ову ситуацију где Русија слаби, а они могу да повећају свој утицај у Европи. Уколико Русија то дозволи, да она постане слуга Кини зато што ће она бити зависна од свега неколико држава и мораће своју државу да вади из економске кризе. Русија ће бити та која нешто даје, а Кини су потребне сировине и она ће да тражи најјефтиније тржиште где ће моћи да их купи. Ту је Кина паметан играч. Тако да ће ту владати искључиво интерес. Русија нема другу опцију, Европа је не жели, нити САД. Како ће се то завршити то ћемо тек видети – рекла је Шахрмањан Обрадовић и додала:

– Кина никада неће ризиковати свој економски капитал зато што то може да буде на штету њих зарад неког пријатељства са Руском Федерацијом. Они знају да Русији не смеју да продају наоружање. Си Ђинпинг то не сме да уради зато што зна чим испоручи и један комад наоружања, добиће толико жестоке санкције, да ће им се економија срушити у секунди.

 

Извор: Курир