Свет

ОПШТА ПАНИКА У САД!

Британски министар финансија Џереми Хант изјавио је данас да ради на плану да се „избегне или минимизира штета“ од поремећаја који би могао да настане код британске филијале због колапс америчке банке Силицијумска долина (СВБ).

Хант је рекао да британска влада то питање третира као приоритет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Влада убрзано ради на решењу да се избегне или минимализује штета која би могла настати за поједине од британских најперспективнијих компанија након колапса банке Силицијумска долина у САД, истакао је Хант, пренео је Ројтерс.

Министар је рекао да ће хитно бити донети планови за обезбеђивање краткорочних оперативних и готовинских потреба британске филијале Силицијумске долине, да би се клијентима у Великој Британији изашло у сусрет.

Колапс СВБ је други највећи банкрот једне финансијске институције у историји САД и највећи банкрот америчке банке од 2008. године.

СВБ је сада под контролом америчке Федералне агенције за осигурање депозита (ФДИЦ), а њена имовина је заплењена након што су компаније и грађани повукли своје депозите током два дана у износу од више од 100 милијарди долара.

Банка, основана 1983. године, осигурала је финансирање за готово половину америчких технолошких и здравствених компанија.

Према подацима „Форбса“, СВБ је на крају прошле године имала 213 милијарди долара вредну укупну имовину.

Федерална агенција за осигурање депозита саопштила је да је преузела контролу над око 175 милијарди долара који се држе у тој банци.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Ало.рс

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ