Русија

Шојгу издао хитно наређење

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу наложио је да се удвостручи обим производње високопрецизне муниције, саопштило је Министарство одбране Русије.

Према саопштењу, министар је одржао радни састанак са управом корпорације „Тактичко ракетно наоружање“ (КТРВ) и надлежним органима војне управе у једном од предузећа корпорације у Московској области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шојгу је истакао да КТРВ адекватно испуњава државне налоге, али и наложио да се поред тога што је производња у овој години већ повећана, удвоструче обими производње високопрецизног оружја.

Он је нагласио да та компанија има све неопходне резерве: висококвалификоване стручњаке и производне капацитете.

„Задатак је тежак, али изводљив“, оценио је Шојгу.

Министар одбране је додао да је компанија већ покренула серијску производњу појединих најновијих врста наоружања.

„Перспективан развој који је компанија данас представила заслужује велику пажњу. Ове производе не само да нема актуелни непријатељ, него ни оружане снаге других земаља“, поручио је Шојгу.

Руском министру одбране су током данашње посете корпорацији, приликом које је проверио ток извршења државних одбрамбених налога, представљене варијанте модернизације високопрецизног оружја које користи руска војска.

Председник Русије Владимир Путин је 21. фебруара обраћајући се у Федералној скупштини изјавио да руска одбрана мора да интегрише напредни развој како би побољшала војне капацитете и осигурала њихову масовну, серијску производњу.

Извор: sputnikportal.rs