Свет

АМЕРИКУ ЧЕКА КАТАСТРОФА! Бајден је у проблему, ево и због чега

Херш предвиђа неминовну политичку катастрофу за америчког предесника Џозефа Бајдена

Амерички новинар, добитник Пулицерове награде Симор Херш предвиђа неминовну политичку катастрофу за америчког председника Џоа Бајдена због бомбардовања Северног тока.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинар је истакао да се економска ситуација у Немачкој погоршава. По његовом мишљењу, пошто је изгубила руски гас, немачку индустрију чека „веома лоша следећа година“.

„Биће лоше, и то ће пасти на Бајденова рамена и мислим да ће до средине ове године то постати политичка катастрофа за њега“, рекао је Херш у интервјуу за Постил.

Према речима новинара, амерички председник се плаши могуће немачке независности, док Вашингтон већ „пет генерација“ страхује да ће руски енергетски ресурси постати политичко оружје.

Међутим, по његовом мишљењу, оно што се догодило неће уништити немачко-америчке односе, иако су они „затровани” на званичном нивоу.

Према Хершовим речима, постоји разлика између онога што мисли америчка обавештајна заједница и онога што ради Бела кућа.

„Мислим да нико не подржава константно викање Беле куће на Русију и Кину и стално преувеличавање онога што се дешава у рату, о чему постоји значајна разлика у мишљењу између председника и државног секретара Тонија Блинкена“, рекао је он, не објашњавајући у чему су разлике.
Говорећи о дизању Северног тока у ваздух, Херш је подсетио на учешће Норвешке у терористичком нападу и назвао је „малим псом“ Сједињених Држава.

Експлозије су се догодиле 26. септембра 2022. на два руска извозна гасовода у Европу одједном – Северном току и Северном току 2.

Немачка, Данска и Шведска нису искључиле циљану саботажу. Оператер Северног тока Норд Стреам АГ саопштио је да је ванредно стање на гасоводима без преседана и да је немогуће проценити време поправке.

Генерално тужилаштво Русије покренуло је поступак за акт међународног тероризма. Путин је рекао да је експлозија на гасоводу очигледан терористички акт.

 

Извор: Ало