Свет

ОВАКО РУСИ ПРЖЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ! Обрушили се на украјинско тло погледајте како је све изгледало, невероватно! (ВИДЕО)

Руси стравичним оружјем засули су упоришта украјинских снага у Кременском правцу

У Кременском правцу, посаде тешких бацачких система ТОС-1А „Солнцепек“ групе „Центар“ напале су три упоришта Оружаних снага Украјине, рекао је ТАСС-у шеф прес-центра групе Олександар Савчук.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, захваљујући овом оружју, које су руске снаге користиле у блиској борби, непријатељ је претрпео ватрени пораз.

Тешки системи бацача пламена ТОС-1А „Солнцепек“ групе трупа „Центар“ нанели су ватрену штету термобаричним бомбама, рекао је Савчук .

Он је додао да су и ракетним системима Тор-М1 погођени положаји Оружаних снага Украјине. Савчук је напоменуо да је украјинска страна претрпела губитке у људству и опреми. Он је прецизирао да су уништене беспилотне летелице.

Раније је систем бацача пламена Солнцепек погодио положаје Оружаних снага Украјине у правцу Авдијевке. ТОС-1А је радио заједно са БМ-21 Град на уништавању непријатељских ватрених тачака и локација. Захваљујући употреби разних врста граната, руске снаге наносе снажне ударе на положаје украјинске војске.

25. марта војници Оружаних снага Украјине назвали су системе бацача пламена ТОС-1А Солнцепек најсмртоноснијим руским оружјем. Један од официра је рекао да је напад оваквог система готово немогуће преживети, јер „сагорева све што је могуће“.

 

Извор: Ало