Свет

МАСОВНА ЕВАКУАЦИЈА ЉУДИ У АМЕРИЦИ! Дошло је до огромне катастрофе

У фабрици за рециклажу у граду Ричмонду у америчкој савезној држави Индијани избио је огроман пожар из којег се шири отрован дим.

Градоначелник Ричмонда, који је раније упозоравао да постоји „ризик од пожара у фабрици за рециклажу“ наредио је евакуацију око 2.000 људи јер се очекује да ће борба против ватрене стихије трајати данима, преноси Си-Ен-Ен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шеф ватрогасне службе Индијане Стив Џонс рекао је на конференцији за новинаре да је густ, црни дим који се шири из жаришта „дефинитивно токсичан“.

„Постоји мноштво различитих хемикалија које се ослобађају када се запали пластика и то је забрињавајуће“, рекао је Џонс и истакао да се очекује да ће ватра горети данима.

За сада није утврђено шта је изазвало пожар, а према речима локалних званичника, то се неће знати све док ватра не буде потпуно угашена.

Тестирања америчке Агенције за заштиту животне средине за сада нису детектовала присуство токсичних једињења као што су стирен или бензол, а праћење квалитета ваздуха биће настављено, изјавио је координатор локалне службе хитне помоћи.

За сада, такође, нема информација о повређенима или материјалној штети.

 

 

Извор: Б92