Свет

РУСИ БЕЖЕ! Почиње…

Фото: Јутјуб

Интензитет броби на југу Украјине достигао је врхунац, пошто је украјинска војска отворила још неколико линија напада, јављају украјински медији.

Услед појачаног притиска Руси су почели да губе положаје, а њихове власти су изненада покренуле евакуацију из предфронталних насеља, објавили су данас украјински медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Евакуација је изазвала панику због страха да је украјинска контраофанзива већ почела, а заменица украјинског министра одбране Хана Малијар коначно је то и потврдила.

Најновији извештаји из Украјине сугеришу да је украјинска војска пробила руску одбрану у рововима испред Новоданиловке и да су се приближили Нестерианки и Копанију са истока.

Такође, појачано присуство украјинске војске примећено је на јужним деловима Камианска, што указује на то да су руске трупе напустиле и место Пиатјакатки.

Према писању украјинског портала “Еуромајданпрес”, како се фронт тренутно помера ка југу, украјинска армнија се спрема на нове ударе на руске снаге.

Тај портал наводи И да су украјинске снаге успеле да се приближе руским трупама што им је омогућило да открију положаје минобацачких посада и да их одмах елиминишу.

Украјински шеф Мелитопоља саопштио је да су Руси најавили хитну евакуацију из свих насеља између Василовке и Токмака, страхујући да би ово ускоро могло постати најактивније бојиште.

Наводи се да се сличан сценарио припрема и у правцу Орихова, јер су руски извиђачи недавно известили да Украјинци активно деминирају већу територију.

Још један показатељ предстојећих украјинских офанзивних дејстава у правцу Орихова је чињеница да су поједини елементи 71. јагерске бригаде и 46. јуришне бригаде недавно стигли у Орихив, што су информације из руских извора.

 

Извор: Б92