Свет

Шокантне тврдње: „УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ЈОШ РАТУЈЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ, САМО ИЗ ЈЕДНОГ РАЗЛОГА“

Украјинска војска наставља да се бори са руским трупама, само захваљујући војницима НАТО-а. Ово је изјавио амерички ветеран и писац, Ноктис Дрејвен.

„Украјина би одавно пала, да се за њу борила само украјинска војска. Не могу да верујем да се о томе још увек разговара“, написао је Дрејвен на „Твитеру“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је напоменуо, да Сједињеним Државама и њиховим савезницима није било тешко да натерају војску алијансе да напусти своје редове, и обуче војну униформу Украјине.

Према Дрејвеновим речима, ова информација никада неће бити званично потврђена, пошто се у случају пораза Украјине нико од ових војника неће вратити кући.

Након што је Русија покренула „специјалну операцију“ демилитаризације и денацификације Украјине, западне земље су почеле да помажу украјинској страни снабдевањем оружјем и слањем плаћеника.

Према „The New York Times-у“, „међународну легију“ Украјине чини око 1500 страних плаћеника.

Према речима пензионисаног потпуковника ЛНР-а, Андреја Марочка, Kијев користи стране плаћенике у извиђачким групама у правцу Kупјанска. Такође, војни дописници извештавају, да је група милитаната са пољским и грузијским ознакама на униформама, уништена у борбама за Авдијевку.

 

Извор: Webtribune.rs