Свет

УДАРНО! У САД откривено шта чека Бајдена након одлуке о Русији

Фото: Јутјуб

Покушај америчког председника Џоа Бајдена да изолује Русију довео је до стварања моћне антиамеричке коалиције предвођене Москвом, рекао је Колин Раг,бизнисмен и сувласник новинског портала „Трендинг Политицс“.

„У настојању да одвоји Русију од остатка света, Џо Бајден је изоловао само Сједињене Државе. Кина, Русија, Индија и Саудијска Арабија су јаче него икад и заједно ће победити САД. Ово се дешава када се именује особа са деменцијом и онда се очекује да ће се носити са тако јаким лидерима као што су кинески председник Си Ђинпинг и руски председник Владимир Путин“, написао је он на Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Раговим речима, шеф Беле куће је нанео толику штету Вашингтону да ни будуће америчке владе неће моћи да надокнаде.

На бескорисност покушаја изолације Русије указивали су многи државници и политичари из целог света. Тако је Џереми Лисуба, члан парламента Републике Конго, приметио да је Москва победила САД у земљама Азије и Африке, са којима одржава пријатељске односе.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао је да су антируске санкције грешка, због чега Европа сада седам пута преплаћује гас у поређењу са Сједињеним Државама и три пута за струју у односу на Кину. Тиме је смањена конкурентност земаља ЕУ, додао је министар.

Руски председник Владимир Путин је заузврат такође нагласио да Русију неће бити могуће изоловати. Користећи своје природне конкурентске предности, наставиће да повећава свој потенцијал, закључио је шеф државе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs