Свет

ДРЖАВА ДАЈЕ 80.000 ЕВРА СВАКОМЕ КО ХОЋЕ ДА СЕ ПРЕСЕЛИ: Пријава почиње од 1. ЈУЛА, а ово су услови

Ирска даје новац онима који одуче да се преселе на удаљена острва.

Ирска жели да повећа број становника у удаљеним заједницама и острвима те је покренула пројекат “Оур Ливинг Исландс”, који заинтересованим нуди износ од 80.000 евра ако се одлуче за селидбу на неко од удаљених острва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Држава Ирска је одредила 23 острва од којих ниједно није повезано са копном мостовима, на којима ће влада плаћати људима да живе.

Али великодушна подршка од 80.000 евра мора да се искористи за обнову грађевина на земљишту, као што су радови на изолацији, структурална побољшања и преуређење.

Кампања ступа на снагу 1. јула, а како би испунили критеријуме, потенцијални становници морају да купе и поседују некретнину на једном од острва. Зграда мора да буде изграђена пре 1993. године и мора да буде празна најмање две године.

Слична кампања већ постоји на копну, али су износи који се нуде за доградњу куће на једном од ирских острва већи, како би се покрили повећани трошкови, који долазе са мање развијеном инфраструктуром.

Неке од локације укључују Аранморе на обали округа Донегал, са пространствима златног песка и стеновитим литицама, или острво Цларе на обали округа Мајо, рај за планинаре са само 160 становника.

Извор: