Свет

ГЕНЕРАЛ СИРСКИ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Изгубили смо

Борбе на истоку Украјине су се погоршале, а украјинска војска се „повукла на нове положаје на најмање три места дуж линије фронта“, рекао је данас врховни заповедник Оружаних снага Украјине.

Руска војска стално напредује на истоку, а жариште борби је у близини града Часив Јар и северозападно од Авдејевке, који су руске снаге заузеле у фебруару.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјински командант: Наша војска је заузела нове положаје у селима северно од Адвејевке

Олександар Сирски је у Телеграму рекао да је његова војска заузела нове положаје западно од села Бердичи и Семенивка, оба северно од Авдејевке.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Непријатељ је постигао известан тактички успех у тим областима, али није могао да оствари оперативне предности“, рекао је он.

Сирски је додао да се недавно одморне украјинске бригаде ротирају у тим областима како би замениле јединице које су претрпеле губитке.

Русија: Руске снаге заузеле село Новобахмутивку

Руско Министарство одбране саопштило је данас да су његове снаге заузеле село Новобахмутивка код Бердичија, али украјинска војска то још није коментарисала.

Украјина тренутно чека дуго очекивану пошиљку америчке војне помоћи за коју званичници кажу да је кључна за одупирање двогодишњој руској инвазији.

Извор: Индеx.хр

Ознаке