Русија Свет

ПУТИНОВ САВЕЗНИК: „Можда је време за нуклеарку… Треба их збрисати с лица Земље“

Владимир Соловјов, савезник руског председника, поново шокира изјавама у својој емисји на државној ТВ.

Наиме, он је коментарисао напад украјинских снага на мост ка полуострву Крим, које је Русија анектирала 2014. Подсетимо, у четвртак су руски званичници објавили да су украјинске снаге оштетиле мост Чонгар, који повезује делове Херсонске области под руском контролом с Кримом

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјинске власти нису директно преузеле одговорност за тај напад, али је портпаролка украјинске војске Наталиа Хумениук на националној телевизији говорила о ометању руске логистике.

Соловјов је више пута позивао Русију да користи тактичке нуклеарне бомбе у рату, а последњим приликом је поручио да је напад на Криму још један пример зашто би Русија требало да користи такво оружје.

Новинар ББЦ-ја Франсис Скар је на Твитеру поделио преведен снимак Соловјовљевих коментара о нападу на мост.

„Више немамо (другу) опцију. Морамо их избрисати с лица Земље, њихове центре одлучивања, а не украјински народ. Али никоме у њиховом вођству не би требало да допустимо да се осећа пријатно. Обратите пажњу на то колико су нам говорили да је тешко погодити њихове мостове. Они ударају у наше мостове, али ми у њихове не“, казао је он.

Додао је да не може да „пронађе логично објашњење“ зашто руске снаге не би требало да одговоре снажнијим оружјем.

„Не разумем зашто не користимо цео арсенал и све што имамо. Зашто сваки пут сами себи смишљамо нека ограничења? Ако нам наше тактичко нуклеарно оружје даје предност, можда је време? Можда једноставно треба да га употребимо?“, навео је.

Извор: Б92/Индекс