Свет

СНИМАК ИМПЛОЗИЈЕ: Овако је дошло до самоуништења подморнице Титан

Фото: ТикТок принтскрин

Језиве анимације објављене на ТикТоку показују како је могла да изгледа катастрофална имплозија нестале подморнице „Титан“.

Имплозија је иначе нагло смањење обима тела због губитка унутрашњег притиска и обично је праћена праском. Дешавају се шокантно брзо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ТикТок аниматори су покушали да реконструишу трагедију која је однела животе пет путника у подмуклим дубинама северног Атлантика.

На анимацији коју је објавио корисник @синцерелyбоотз види се пловило које изгледа као подморница, које се изненада спљошти, згужва у комад метала, а затим се расцепа не остављајући за собом ништа осим ваздушних мехурића и гелера.

– Смрт је тренутна – наводи наратор.

@sincerelybootz

For educational purposes: Submarine implosion depiction #titanic #titanicexpedition #ocean #submarine #implosion

♬ original sound – Bootz

На другом монтираном снимку који је објавио корисник @старфиелдстудио види се подводно возило налик на „Титан“ које се спушта према морском дну и изненада се згужва као лимена конзерва.

@starfieldstudio

Submarine implosion demonstration. Educational #submarine #titan #titanic

♬ Amityville Horror – Scary Halloween Sound Effects – Halloween Sound Effects

Подморница експлодира одмах након имплозије не остављајући ни трага.

– Труп би одмах загрејао ваздух у подморници до температуре на површини Сунца. Зидови од метала били би згужвани у контакту са морском водом. И то све за око 30 милисекунди – пише у објави.

Неки од снимака имају већ 15 милиона прегледа.

Америчка обалска стража, подсетимо, објавила је да је имплозија одмах убила све путнике док су се спуштали у црне дубине мора да истраже 111 година старе остатке „Титаника“.

Крхотине из олупине „Титана“ пронађене су на дну океана неких 3.800 метара испод површине. Роботизована подморница пронашла је до сада пет великих комада крхотина на око 500 метара од олупине „Титаника“.

За сада није јасно шта је изазвало имплозију.

Обалска стража није рекла да ли постоји план за извлачење тела.

Извор: Курир.рс