Свет

ТРАГЕДИЈА У ЛУНА ПАРКУ: Чула се велика бука, а онда су људи кренули да падају (ВИДЕО)

Једна особа данас је погинула, а неколико је повређено у несрећи на ролеркостеру у забавном парку у Стокхолму, јавља шведска агенција ТТ, позивајући се на портпарола парка.

Шведска телевизија СВТ наводи, позивајући се на очевице, да је ролеркостер „Џетлајн“ у парку „Грона Лунд“ делимично искочио из шина током вожње.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дечак који је сведочио трагедији на ролеркостеру Џетлајн у Грона Лунду, у којој је погинула једна особа, а више је повређено препричава како је изгледао тренутак стравичне несреће.

Јасин Чаудри (16) се налазио на лицу места када се догодила несрећа у којој је и повређено више људи.

– Хтели смо да се возимо на том ролеркостеру када се све догодило. Чула се велика бука, а онда су одједном точкови почели да отпадају. Након тога људи су кренули да падају, испала је једна особа, за њом још једна… – рекао је тинејџер, преноси „Телеграф.рс“.

– Трећи је успео да се ухвати за греду када је пао. Било је много људи који су вриштали, били су веома шокирани – наставља он.

Жена која је такође била на лицу места каже да је чула три или четири јака праска када се несрећа догодила.

– Људи су почели да вриште, а онда и да беже. Прво су мислили да је пуцњава. Тада смо видели како су точкови на земљи, вероватно је то и правило буку. Страшно је, тако нешто не би смело да се деси – каже Сесилија.

Мадлен Фалеј била је тада у Грона Лунду са својим сином Виктором (11).

– Стајали смо тамо где се несрећа догодила. Појели смо сладолед и кренули смо на Џетлајн. Било је веома непријатно – каже Мадлен Фалеј.

Заједно са сином Виктором евакуисана је на сигурно.

– Владала је велика паника док је полиција евакуисала људе – каже Медлин.

На лице места појавила су се кола хитне помоћи, ватрогасна возила и хеликоптер, а полиција је навела рекла да истражује.

– Празнимо парк и започели смо нашу истрагу – рекао је портпарол полиције.

„Грона Лунд“, парк стар 140 година, затворен је до даљег.

Ролеркостер у „Грона Лунду“ достиже брзину од до 90 километара на сат и висине од 30 метара, превозећи по више од милион посетилаца године, наводи забавни парк на свом сајту.

Извор: Блиц