Србија

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ПРОГЛАШЕНА У ЧАК 35 ГРАДОВА: Реке се излиле, киша не престаје

ТОКОМ данашњег дана проглашене су ванредне ситуације на територији Града Прокупља, општина Медвеђа, Куршумлија и за део територије Пожега.

Припадници Министарства унутрашњих послова Сектора за ванредне ситуације, од јутрос од 7.00 до 14.00 часова, ангажовани су на црпљењу воде на територији Новог Пазара, Лознице, Јагодине, Кладова и Трстеника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Кладову су ватрогасци-спасиоци ангажовани на црпљењу воде у дворишту предшколске установе “Невен” како би деца и особље установе могли безбедно из објекта.

У Лозници је вршено црпљење воде из подрума Дома здравља као и превентивни обилазак терена и разговор са мештанима у месту Клупци и у општини Крупањ, док је у Новом Пазару црпљена вода из двориштва и подрумских просторија из домаћинстава поред реке Трнавице.

У Косјерићу су припадници ВСЈ током дана обилазили и детектовали критичне тачке код корита реке Дубице, где је ангажована механизација ради чишћена грла реке и подигнут одбрамбени бедем на месту где се река излила и уклањање стабала из исте.

Припадници Министарства унутрашњих послова ће, у складу са најавама РХМЗ-а за обимније падавине, наставити и током дана да обилазе потенцијално критичне тачке, да разговарају са мештанима на тим подручјима и врше црпљење воде по позиву грађана.

На снази је укупно 35 ванредних ситуација и то за целу територију Градова Чачак, Лозница и Јагодина, Прокупље и општина Параћин, Сокобања, Деспотовац, Сјеница, Коцељева, Владимирци, ангажована је и механизација, Бабушница, Бољевац, Врњачка Бања, Ћуприја, Ћићевац, Ражањ Трстеник, Медвеђа и Куршумлија и део територија Града Шапца и Ужица, и општина Пожега, Беочин, Ириг, Прибој, Жагубица, Ивањица, Алексинац, Лучани, Александровац, Косјерић, Варварин, Рековац, Мајданпек и Свилајнац.

Извор: Новости