Србија

БИА ДОШЛА ДО ЈЕЗИВИХ САЗНАЊА: Вештачили Костин компјутер, посебном методом открили ШОКАНТНУ СТВАР! Испитују се актери

Безбедносно-информативна агенција (БИА) са неколико полиција из региона истражује случај дечака (13), који је 3. маја у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду убио вршњаке и чувара школе.

Постоји сумња да је дечак убица преко видео-игрица комуницирао са особама којима се наводно поверио да планира стравичан злочин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, већина дечакових саговорника којима је наводно открио тајну није га схватила озбиљно. До ових сазнања БИА је, како се незванично сазнаје, дошла након вештачења дечаковог компјутера.

Откривени преко ИП адреса

„Осумњичени дечак убица је често играо веома насилне компјутерске игрице. Једна од њих је била и ‘Валорант’. Свака од тих игрица има свој ‘чет рум’, односно део где играчи међусобно размењују поруке. Стручњаци из БИА успели су да пронађу све дечакове преписке које је водио са саиграчима“, наводи саговорник и додаје: „Шок је уследио када су истражитељи схватили да је дечак убица појединим саговорницима у ‘чет руму’ отворено рекао шта планира.“

Како се сазнаје од извора из истраге, наводно поједини играчи дечака нису схватали озбиљно, па су га чак провоцирали говорећи му да он нема храбрости за такав план. Агенти БИА су након ових сазнања врло брзо дошли до ИП адреса (јединствени број који користе компјутери) особа са којима се дечак дописивао и утврдили да нико од њих није из Србије.

„Одмах су обавештене полиције држава из региона из којих су дечакови саговорници. У току је истрага која би требало да утврди због чега особе са којима се дечак дописивао нису пријавиле његове намере, а биће испитани и играчи који су га провоцирали“, каже саговорник.

Извор: Курир.рс/Информер